Wat is JN

De organisatie

De vereniging Jong Nederland De Lutte is aangesloten bij de gelijknamige landelijke organisatie. Over het land verdeelt, maar met name in het oosten en zuiden van het land, zitten verscheidene JN afdelingen. Allen zijn lid van een district. JN De Lutte is lid van district Twente samen met o.a.: Albergen, Tubbergen, Geesteren, Wierden, Saasveld, Harberinkhoek, Enter, Slagharen, Hoogezand Sappermeer, Fleringen, Zieuwent, Bornerbroek en Klarenbeek.

Vanuit het district worden verschillende activiteiten georganiseerd, je kunt hierbij denken aan bijv. het districtstoernooi, de maxiorendag en zwemfestijn. Deze activiteiten worden georganiseerd door het districtsbestuur of door een afdeling volgens een roulatiesysteem. Verder wordt er in het district onder de afdelingen veel met elkaar gepraat over problemen en oplossingen die daar voor zijn.

Jong Nederland De Lutte

Wij zijn een vereniging met ongeveer 140 leden. De leden zijn verdeeld in groepen naar leeftijd. De jongsten zijn de maxioren (vanaf 5 jaar) en de oudsten zijn de tarsisten (tot 18 jaar), daar tussen zitten nog de junioren (10-14 jaar) en de senioren (14-16 jaar). Voor iedere groep is er wekelijks een groepsavond en door het jaar heen verscheidene activiteiten zoals: kampen, toernooien, carnaval etc.
Onze leden betalen een jaarlijkse contributie van € 45,00 en voor de activiteiten wordt meestal een kleine vergoeding gevraagd.

Deze groepen worden gedraaid onder leiding van ongeveer 40 leid(st)ers. Zij organiseren de wekelijkse activiteiten, maar ze doen ook  meer: om de vereniging draaiende te houden moet er meer geld binnen komen dan alleen de contributie, dit doen we door acties te organiseren. De meeste kent iedereen wel, zoals: de oud ijzer actie en het papier halen, maar JN verzorgt ook de organisatie van de intocht van Sinterklaas en verhuurd verscheidene materialen waaronder de tenten en de kano’s.

Jong Nederland De Lutte is altijd op zoek naar nieuwe leden en nieuwe leiding. Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd contact opnemen met iemand van het bestuur!

Dit ter informatie, veel plezier op de site!