Blokhutverhuur

Jong Nederland De Lutte beschikt over een eigen blokhut genaamd “Our Ark”. De blokhut is gelegen aan de rand van het dorpje De Lutte.
Doordeweeks wordt de blokhut gebruikt voor de groepsavonden van onze eigen leden. In de weekenden en tijdens de schoolvakanties is de blokhut beschikbaar voor verhuur aan andere Jong Nederland afdelingen, scoutinggroepen, scholen en vele andere groepen!

De blokhut,

Net buiten de kern van ons dorp in de bossen ligt de blokhut. De blokhut “Our Ark” stamt uit 1958, toen bestond deze alleen uit de grote zaal met een klein toiletgroepje! Gaandeweg is door inzet van vele vrijwilligers de blokhut uitgegroeid tot wat het nu is: Een toplocatie voor de liefhebber van het buitenleven, en toch op loopafstand vanaf het centrum van De Lutte. De blokhut is in de jaren uitgebreid met een kleine zaal met zithoek, een ruime keuken en een toiletgroep. De laatste renovatie heeft plaatsgevonden tijdens de uitvoering van het grootschalige “Kerkenbosplan” in 2010-2011. Het hele bos rondom de blokhut is daarbij opgeknapt en er is een prachtig trapveld aangelegd met een grote tribune!

De grote zaal is een ideale speel- en/of ontmoetingsruimte en kan voor grote groepen dienst doen als slaapzaal. De kleine zaal is ideaal als eetzaal en ontspanningsruimte. Deze zaal is dan ook voorzien van sfeerverlichting. Aan de voorzijde bevindt zich de sanitairgroep, met gescheiden toiletten voor dames en heren. Alles is voorzien van passend meubilair. De blokhut zelf ligt aan een ‘doodlopende weg’ en is dus een perfect speelterrein voor de kinderen.

De Lutte

De Lutte is een klein, gezellig Twents dorpje, dicht bij de Duitse grens. Het ligt op ongeveer 5 km van de Hanzestad Oldenzaal. Dicht bij ons dorp vind je het “Lutterzand“. Een prachtig natuurgebied met vele zandverstuivingen en het kleine riviertje de ‘Dinkel“. In de omliggende plaatsen zijn diverse zwemmogelijkheden, zowel overdekt als openlucht. Zo vind je in Oldenzaal het Hulsbeek. Een groot recreatiegebied met mogelijkheden tot surfen, karten, zwemmen, vissen etc. In het dorp zelf zijn diverse gezellige kroegen. Tevens staat Oldenzaal bekend om de uitgaansgelegenheden.

En…

* De Lutte beschikt over alle voorzieningen zoals slager, bakker, supermarkt, pinautomaat, cafetaria, eetcafé en diverse kroegen.
* Grote winkelcentra’s bevinden zich in de omliggende steden zoals in Oldenzaal, Hengelo en Enschede
* Prachtige fiets- en wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV.
* Een historisch kasteel in Bad Bentheim net over de grens.
* Het natuurgebied het Lutterzand op, ongeveer 4 km afstand.
* Bioscoop in Hengelo en Enschede
* Indoor Carting in Almelo, Nijverdal en Enschede
* Veel bos, natuurgebieden, rust en vermaak voor iedereen.

Kosten

De kosten van het huren zijn 6,50 euro per persoon per nacht met een minimum van de prijs van 20 personen voor 2 nachten. Voor een hele dag wordt 150 euro in rekening gebracht. In verband met geluidsoverlast mag er geen muziek na 21.00 uur worden gedraaid. Na 12 uur moet het volledig stil zijn. Het verbruik van gebruik van gas, licht en water is in de prijs inbegrepen. In de blokhut is bestek, borden e.d. voor 30 aanwezig.

De kosten voor de huur kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer 0310058643 t.n.v. Stichting Jong Nederland

Adres:

Blokhut “Our Ark”
Kerkenbospad 5
7587 NH De Lutte

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lieke Haarman
E-mail: blokhut@jndelutte.nl