Jong Nederland De Lutte

Blokhut verhuur


Blokhutverhuur

Jong Nederland De Lutte beschikt over een eigen blokhut genaamd “Our Ark”. De blokhut is gelegen aan de rand van het dorpje De Lutte.
Doordeweeks wordt de blokhut gebruikt voor de groepsavonden van onze eigen leden. In de weekenden en tijdens de schoolvakanties is de blokhut beschikbaar voor verhuur aan andere Jong Nederland afdelingen, scoutinggroepen, scholen en vele andere groepen!

 

Blokhutverhuur2De blokhut,

Net buiten de kern van ons dorp in de bossen ligt de blokhut. De blokhut “Our Ark” stamt uit 1958, toen bestond deze alleen uit de grote zaal met een klein toiletgroepje! Gaandeweg is door inzet van vele vrijwilligers de blokhut uitgegroeid tot wat het nu is: Een toplocatie voor de liefhebber van het buitenleven, en toch op loopafstand vanaf het centrum van De Lutte. De blokhut is in de jaren uitgebreid met een kleine zaal met zithoek, een ruime keuken en een nieuwe toiletgroep met douches. De laatste renovatie heeft plaatsgevonden tijdens de uitvoering van het grootschalige “Kerkenbosplan” in 2010-2011. Dit plan hield veel meer in dan alleen de renovatie van de blokhut: Het hele bos rondom de blokhut is opgeknapt, er is een prachtig trapveld aangelegd met een grote tribune, een jeu-des-boules baan en nog veel meer! Ook de blokhut is tijdens dit plan grondig onder handen genomen: Een nieuwe CV-ketel, de vloer in de grote zaal is vernieuwd, het dak is voorzien van nieuwe dakbedekking en alles is van binnen en buiten geschilderd. Kortom de blokhut heeft nu alle voorzieningen om een geweldig kamp te organiseren!

 

foto (1)De grote zaal is een ideale speel- en/of ontmoetingsruimte en kan voor grote groepen dienst doen als slaapzaal. De kleine zaal is ideaal als eetzaal en ontspanningsruimte. Deze zaal is dan ook voorzien van sfeerverlichting. Aan de voorzijde bevindt zich de sanitairgroep, met gescheiden toiletten voor dames en heren. Tevens zijn er gescheiden douches. Alles is voorzien van passend meubilair. De blokhut zelf ligt aan een ‘doodlopende weg’ en is dus een perfect speelterrein voor de kinderen.

 

Plattegrond van de blokhut
Klik op de bovenstaande link om een aantal foto’s van de blokhut te bekijken

 

De Lutte

De Lutte is een klein, gezellig Twents dorpje, dicht bij de Duitse grens. Het ligt op ongeveer 5 km van de Hanzestad Oldenzaal. Dicht bij ons dorp vind je het “Lutterzand“. Een prachtig natuurgebied met vele zandverstuivingen en het kleine riviertje de ‘Dinkel“. In de omliggende plaatsen zijn diverse zwemmogelijkheden, zowel overdekt als openlucht. Zo vind je in Oldenzaal het Hulsbeek. Een groot recreatiegebied met mogelijkheden tot surfen, karten, zwemmen, vissen etc. In het dorp zelf zijn diverse gezellige kroegen. Tevens staat Oldenzaal bekend om de uitgaansgelegenheden.

 

En…

* De Lutte beschikt over alle voorzieningen zoals slager, bakker, supermarkt, bank met pinautomaat, postbank, cafetaria, eetcafé en diverse kroegen.
* Grote winkelcentra’s bevinden zich in de omliggende steden zoals in Oldenzaal, Hengelo en Enschede
* Prachtige fiets- en wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV.
* Een historisch kasteel in Bad Bentheim net over de grens.
* Het natuurgebied het Lutterzand op, ongeveer 4 km afstand.
* Bioscoop in Hengelo en Enschede
* Indoor Carting in Almelo, Nijverdal en Enschede
* Veel bos, natuurgebieden, rust en vermaak voor iedereen.

Downloads

De onderstaande links zijn een aantal wandeltochten die starten en eindigen bij de blokhut:

Tocht Toernooi 2006 (Senioren)
Tocht Toernooi 2006 (Junioren, tegenovergestelde looprichting)
3 wandeltochten van 6km, 10km en 22km
Verschillende tochten geschikt voor wandelen, fietsen & scootmobiel, varierend van 5 tot 28 km (2010)
Verschillende tochten geschikt voor wandelen, fietsen & scootmobiel, varierend van 5 tot 26 km (2011)

Kosten

De kosten van het huren zijn 5 euro per persoon per nacht met een minimum van de prijs van 20 personen voor 2 nachten. Voor feesten wordt 150 euro in rekening gebracht en die mogen dan duren tot ongeveer 20.00 / 21.00 uur en niet langer. Het verbruik van gebruik van gas, licht en water is in de prijs inbegrepen. In de blokhut is bestek, borden e.d. voor 40 personen aanwezig.

De kosten voor de huur kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer 130314145 t.n.v. Stichting Jong Nederland

Veiligheid

In onze blokhut is een vluchtplan aanwezig. In elke ruimte hangt een plattegrond met daarop de vluchtwegen, brandblussers, brandslang, belangrijke telefoonnummers enzovoort. Het vluchtplan is ook digitaal in te zien door op de onderstaande link te klikken!

Vluchtplan blokhut Jong Nederland De Lutte.

 

Adres:

Blokhut “Our Ark”
Kerkenbospad 5
7587 NH De Lutte
Telefoon: 0541-552116

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kyra Nijhuis
Telefoon: 06-23551690
E-mail: blokhut@jndelutte.nl

Facebook JN De Lutte

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar